Workshop: de Lugano criteria

De richtlijnen voor de behandeling van maligne lymfoom en de rol van PET/CT hierbij zijn recent aangepast en in 2014 gepubliceerd in ‘Journal of Clinical Oncology’.  Tijdens een aantal landelijke bijeenkomsten* met radiologen en/of nucleair geneeskundigen hebben wij deze richtlijnen gepresenteerd. In aanvulling daarop organiseren we op donderdag 14 november een 8e “hands-on workshop” in het VU medisch centrum te Amsterdam. In de bijlage vindt u een globale beschrijving van het programma van deze dag.

Wij nodigen u van harte uit om met zowel een radioloog als een nucleair geneeskundige als hematoloog uit uw centrum de boeiende en afwisselende casuïstiek te komen analyseren en te beoordelen. Ook andere in PET/CT en lymfoom geïnteresseerde collega’s zijn van harte welkom om samen aanwezig te zijn op deze dag. Stuur deze mail dus gerust door naar uw collegae.

Aan het eind van de dag zult u kennis hebben van de rationale en de inhoud van de nieuwe richtlijnen. De geïntegreerde beoordeling en interpretatie van PET en CT scans in het kader van het maligne lymfoom zullen centraal staan.

De workshop zal gegeven worden door Otto Hoekstra (Nucleair Geneeskundige en lid HOVON Imaging Werkgroep), Josée Zijlstra (Hematoloog en voorzitter HOVON Imaging Werkgroep) en Ben Zwezerijnen (Nucleair Geneeskundige en lid HOVON Imaging Werkgroep). De workshop zal van 10 tot 16 uur duren, er zijn geen kosten verbonden aan deze dag. De lunch en koffie zijn inclusief.

De workshop is geaccrediteerd voor 4 accreditatiepunten bij zowel de NVNG en de NVvR en voor 5 accreditatiepunten voor de NIV.

U kunt zich samen met uw collega-radioloog, hematoloog of -nucleair geneeskundige opgeven via  s.wiegers@amsterdamumc.nl en/of  j.eertink@amsterdamumc.nl. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk een bevestiging van deelname. Er is een maximaal aantal deelnemers van 12 personen, dus vol = vol. Ook eventuele vragen over de workshop kunt u stellen via dit emailadres.

  • 7 oktober 2016

  • 9 maart 2017

  • 28 september 2017

  • 17 januari 2019

  • 23 mei 2019

  • 14 november 2019